Næstformand i EU-Kommissionen på besøg

Energikommissær på besøg i Ingeniørhuset

Europa-Kommissionens næstformand med ansvar for energiunionen Maros Sefcovic var tirsdag 10. november i Danmark. Under besøget, som omfattede samtaler med bl.a. statsminister Lars Løkke Rasmussen og energi- og klimaminister Lars Lilleholt, nåede Maros Sefcovic også at besøge Ingeniørhuset til en timelang samtale med IDAs formand Frida Frost og medlemmer af IDA.

Maros Sefcovic har fået den centrale opgave at lede arbejdet omkring virkeliggørelsen af EU’s energiunion, og Danmark er det 22. land han besøger på sin ”Energy Union Tour” som optakt til Kommissionens ”State of the Energy Union”, som holdes 18. november.

Under besøget i Ingeniørhuset havde Frida Frost lejlighed til at fortælle Maros Sefcovic om IDAs arbejde med energi- og klimaplaner. I næste uge præsenterer Ingeniørforeningen i øvrigt IDAs Energivision 2050 som lanceres på en konference tirsdag 17. november i Ingeniørhuset. 

IDAs Energivision 2050 opdaterer de omfattende beregninger som ligger til grund for IDAs 2 tidligere udgivelser: Ingeniørforeningens Energiplan 2030 og IDAs Klimaplan 2050, og er udarbejdet i et samarbejde mellem fagfolk fra IDAs teknologiske netværk og en forskergruppe ved Aalborg Universitet.