Ny forskningsstrategi peger i den rigtige retning

Regeringen har i nyt forskningsudspil adresseret nødvendigheden af øget teknisk forskning 

Det vækker umiddelbart begejstring,  at regeringen lægger op til at styrke den tekniske forskning. Formand for IDA Thomas Damkjær Petersen mener, at der med dagens udspil endelig er udsigt til en styrkelse af helt vitale forskningsområder.

”Det er fint, hvis Danmark vinder en Nobelpris, men en klarere prioritering af forskning i fremtidens udfordringer og løsninger giver for mig mest mening – ikke mindst så de mindre virksomheder også kan nyde godt af det. Robotteknologi, kunstig intelligens og øget brug af data har enorme vækstpotentialer, og derfor vil et øget forskningsfokus på disse felter uden tvivl være godt købmandsskab,” siger han.

Regeringen påpeger også, at globale udfordringer klima, energi og miljø kalder på bæredygtighed i produktionen, og her er IDAs formand enig.

”Hele verden – selv store dele af USA – har et enormt fokus disse områder, og kan Danmark gennem øget forskning udbygge vores position, og på samme tid skabe vækst og arbejdspladser,” siger Thomas Damkjær Petersen.

Uddannelse er dog en stor del af fundamentet for, at Danmark bliver en central spiller i det teknologiske kapløb, mener han.

”Her bebuder regeringen, at den vil styrke indsatsen for at skabe og udbrede ny teknologisk viden i Danmark helt ned til de unges uddannelsesvalg, hvilket også er på høje tid. I følge en prognose fra den teknologiske alliance Engineer the future vil der nemlig allerede i 2025 mangle 9.300 ingeniører og 4.200 naturvidenskabelige kandidater,” siger han.