28.05.2018
5 min læsetid

Fremtidens teknologi til debat på Folkemødet

Techteltet udgøres af IDA, Engineer the future, Aalborg Universitet, DTU, SDU og AU Engineering Aarhus Universitet, når Folkemødet rammer Bornholm 14. til 17. juni til en teknologisk tour de force.

Morten Scriver Andersen

af Morten Scriver Andersen

Intet Folkemøde uden en scene, der tager teknologien alvorligt. Techteltet åbner torsdag, hvor der bydes på en sand teknologisk tour de force i selskab med blandt andre DR-vært Kåre Nielsen (Storenørd) og Techtopia-vært og tidligere DR-journalist Henrik Føhns. Teltgæsterne bliver præsenteret for alt fra menneskelignende robotter til en højteknologisk trampolin, og de kan ankomme via vores nye futuristisk lysinstallation, Techtunellen. Torsdag aften slutter af med en stor teknologifest, hvor den efterhånden faste telt-DJ og tidligere transportminister Magnus Heunicke skruer på knapperne.

Det er endnu engang IDA, Engineer the future, Aalborg Universitet, DTU og SDU, der er gået sammen om Techteltet, som i år er blevet styrket yderligere med Aarhus Universitet.

”Den teknologiske udvikling er ikke til at komme udenom hverken for den almindelige borger eller for beslutningstagere. Derfor er Folkemødet en kærkommen mulighed for at sætte teknologien og ingeniørernes rolle i samfundet på dagsordenen og møde folk i øjenhøjde til en snak om forskningens betydning for den verden, vi gerne vil skabe sammen,” siger Thomas Damkjær Petersen, der er formand for Engineer the future, Danmarks teknologiske alliance.

I løbet af Folkemødets fire dage byder Techteltet på et væld af debatter og arrangementer om alt fra manglen på STEM-uddannede og selvkørende biler til ansvarlige algoritmer, Danmarks fødevareteknologiske fremtid og hvorvidt vi kan tjene penge på at passe på klimaet. Den overordnede ramme er fremtidens brug af teknologi og dens indflydelse på det samfund, vi lever i, og det vi giver videre til kommende generationer.

I techteltet er der ikke bare mulighed for at høre og diskutere teknologier, man kan også komme helt tæt på den. Mød blandt andet den menneskelignende robot Pepper, oplev et gigantisk isbjerg under overfladen i virtual reality eller prøv dine ingeniøregenskaber af ved at bygge din egen drone og flyve med den.

Der bydes på øl fra universiteternes egne bryggerier. Som altid kan man lade sig begejstre af en række ScienceShows med alt, hvad det indebærer af eksplosioner, farver og gode historier. Sådan kan naturvidenskab nemlig være sjov, fascinerende og relevant.

Se programmet for Techteltet 14.-17. juni på Folkemødet.