Ligebehandling og barsel

Både mænd og kvinder er sikret ligebehandling i forbindelse med, at de udnytter deres ret til orlov. Det sikrer ligebehandlingsloven.

Det kan være nødvendigt, at du selv at beder om en lønforhandling, når du er på barsel. Kontakt din leder, når du ved, at de årlige lønforhandlinger nærmer sig, hvis din leder ikke selv har taget kontakt. 

De fleste arbejdspladser – både offentlige og private – har planmæssigt lønforhandling én gang om året. Tjek din kontrakt eller jeres personalehåndbog. Er du omfattet af en overenskomst, vil det fremgå af den, hvornår der forhandles løn. 

Bliver du opsagt under graviditet eller orlov i forbindelse med dit barns fødsel, og din arbejdsgiver kender til graviditeten, skal din arbejdsgiver bevise, at opsigelsen ikke har noget med graviditet eller orloven at gøre. 

Efter din orlov har du ret til at vende tilbage til det samme eller et tilsvarende job, der er lige så gunstigt. Du har også ret til de samme forbedringer i arbejdsvilkår, som dine kolleger har fået under din barsel.

Tilmeld dig Det Gode Arbejdsliv

Få artikler og gode råd til, hvordan du skaber et bedre arbejdsliv. Nyhedsbrevet er for dig, der arbejder som højtuddannet vidensarbejder.
  • Arbejdsvilkår
  • Gode råd
  • Trivsel
Tilmeld dig nyhedsbrevLæs seneste nyhedsbreve her