IDAs Lønstatistik er valid og pålidelig

IDAs analyseafdeling har sammenlignet lønstatistikker fra IDA og DI. Konklusionen er, at lønniveauerne for ingeniører stort set identiske i statistikkerne fra henholdsvis DI og IDA.

gennemsnitlige løn for civil og diplomingeniører i DIs og IDAs lønstatistik (2023)

Figuren viser den gennemsnitlige løn for hhv. civil og diplomingeniører i hhv. DIs og IDAs lønstatistik (2023) fordelt på kandidatår. I figuren er IDAs lønbegreb og population afgrænset, så det matcher det DI bruger. Se de præcise afgrænsninger i notatet.

Hvis du forhandler løn ud fra IDAs Lønstatistik eller IDAs Lønberegner, og din arbejdsgiver ikke tror på lønstatistikken eller tilbageviser dine lønkrav med, at det er et udtryk for fagforeningens ønsketænkning, kan du roligt sige, at IDAs lønstatistik er meget pålidelig. 

IDAs analyseafdeling har sammenlignet lønstatistikker fra IDA og Dansk Industri, DI. Og konklusionen er, at lønniveauerne for ingeniører er stort set identiske i statistikkerne fra henholdvis IDA og DI. 

Analysen fra IDAs analyseafdeling viser, at når der korrigeres dels for forskellige lønbegreber og dels for forskellige populationer, er lønniveauerne for de to grupper af ingeniører stort set identiske i statistikkerne fra henholdsvis DI og IDA. 

Det er således IDAs opfattelse, at IDAs Lønstatistik er et meget pålideligt redskab at tage udgangspunkt i, når du som medlem af IDA skal forhandle løn med din arbejdsgiver.

Brug IDAs lønværktøjer til at tjekke din løn 

Du har adgang til 5 lønværktøjer i IDA, som tilsammen giver dig det mest præcise resultat og dermed de bedste betingelser for din lønforhandling: