Kompetenceudvikling fastholder danske styrkepositioner

Det tekniske kompetencebehov er vigtigt for, at Danmark kan imødekomme de krav, som digitalisering og ny teknologi stiller til medarbejdernes kompetencer.

Øget adgang til efter- og videreuddannelse er en forudsætning for at sikre en kompetent og højtspecialiseret arbejdsstyrke.

Konkret oplever hvert fjerde IDA-medlem, at der ikke findes et udbud, der imødekommer deres behov for kompetenceudvikling. Derfor skal udbuddet af faglig kompetenceudvikling øges.

Udbuddet af kompetenceudvikling skal i langt højere grad tage udgangspunkt i de teknologier, som danske virksomheder har brug for her og nu og i fremtiden. Udbuddet skal udvikle den enkeltes markedsværdi ved at give en både bredere og dybere teknologisk viden.

Arbejdsgiverne skal i højere grad se potentialet i og vigtigheden af kompetenceudvikling for alle ansatte og indse, at investeringer i medarbejdernes kompetenceudvikling bl.a. medvirker til at fastholde medarbejdere og brande den enkelte virksomhed som en attraktiv arbejdsplads.

Manglende viden og kompetencer er de største barrierer for investeringer i ny teknologi.

Derfor er et øget udbud af relevant faglig kompetenceudvikling en forudsætning for fremadrettet at understøtte Danmarks styrkepositioner inden for f.eks. grøn teknologi, robotics, biotech, cirkulær økonomi og transport.

Tilmeld dig Det Gode Arbejdsliv

Få artikler og gode råd til, hvordan du skaber et bedre arbejdsliv. Nyhedsbrevet er for dig, der arbejder som højtuddannet vidensarbejder.
  • Arbejdsvilkår
  • Gode råd
  • Trivsel
Tilmeld dig nyhedsbrevLæs seneste nyhedsbreve her