Mangfoldighed

Mangfoldighed er et konkurrenceparameter for virksomheder og øger tiltrækning og fastholdelse af topkvalificerede medarbejdere.

International konkurrencedygtighed er vitalt for danske virksomheder. Den globale kamp om talenter bliver større i fremtiden, og det samme gør ønsket om vækst og velstand.

Mangfoldighed er derfor et afgørende konkurrenceparameter for virksomheder og giver fordele som bedre økonomiske bundlinje og personaleforhold.

Mangfoldighedsledelse giver økonomiske fordele i et bredere rekrutteringsgrundlag, hvor flere kompetencer kommer i spil ved ansættelser, og adgangen til talent udvides.

En mangfoldig arbejdsplads øger både tiltrækning og fastholdelse af topkvalificerede medarbejdere, og der er et uforløst potentiale for at bruge kompetenceudvikling strategisk, hvor medarbejderens udvikling tænkes sammen med forretningens udvikling. ofte kan mangfoldigheden medvirke til at skabe merværdi og en bedre bundlinje for den enkelte virksomhed.'

IDA arbejder for, at der uddannes flere nydanske ingeniører og naturvidenskabelige kandidater, samt at flere kvinder vælger at uddanne sig indenfor teknologi, naturvidenskab og it.

Alle medlemmer skal have bedre adgang til job, der matcher deres kvalifikationer og kompetencer uanset etnicitet og køn.

Kulturelle barrierer skal elimineres ved gensidig forståelse og respekt, og virksomhederne skal opfordres til at rekruttere mangfoldigt, så medarbejdersammensætningen afspejler det øvrige samfund.

Tilmeld dig Det Gode Arbejdsliv

Få artikler og gode råd til, hvordan du skaber et bedre arbejdsliv. Nyhedsbrevet er for dig, der arbejder som højtuddannet vidensarbejder.
  • Arbejdsvilkår
  • Gode råd
  • Trivsel
Tilmeld dig nyhedsbrevLæs seneste nyhedsbreve her