Konference

IDA Syd konference: Robotter og AI i industrien

IDA Syd afholder den 31.10.2019 en konference med fokus på Robotter og Al i industrien. Tag med og bliv opdateret på "Fremtidens Intelligente Industri".

SOLAR Danmark, Vejen

Torsdag d. 31. oktober 2019

Kl. 09:30 - 17:45

Gratis

Tilmeldingsfrist 28. oktober 2019 - kl. 23:55

 

Beskrivelse

Robotter og Al (kunstig intelligens) er i gang med at ændre og revolutionere vores verden og den måde vi samarbejder og producerer på.

Robotter og Al vil fremover ikke kun hjælpe folk med at arbejde smartere, men vil også være med til at udvikle eksisterende produktionsmetoder og arbejdsprocesser, så man kan billiggøre produktionen og, gennem kvalitet og konkurrencedygtighed, være med til at fastholde produktionen og arbejdspladser i Danmark.

Som deltager ved denne konference vil du blandt andet få et indblik i den aktuelle udvikling, brugen af robotter samt et indblik i fremtidens muligheder.

Konferencens forskellige oplægsholdere er alle specialister indenfor hver deres felt, hvorfor vi kan love dig, at du vil gå hjem med en ny eller opdateret viden i forhold til robotter og Al's muligheder i industrien.

Vi glæder os til at se dig.

Målgruppe: Konferencen er for alle med interesse indenfor Robotter og Al.

Pris: Deltagelse er gratis, men bemærk venligst at der opkræves et No-Show gebyr på 250 kr. ved udeblivelse uden afbud.

Forplejning: Gratis forplejning til deltagerne i forbindelse med konferencen.

Tilmeldingsfrist: Tilmelding skal ske senest den 28-10-2019. Hvis du skulle have problemer med at tilmelde dig, så kontakt Chanett Roland på cro@ida.dk.

Arrangør: Konferencen indgår i “ Industriens uge 2019 “ for Trekantområdets 7 kommuner og er arrangeret af Willy Fick og Poul Erik Verner fra IDA Syd.

 

Praktisk Info

Hvor

SOLAR Danmark

Industrivej Vest 43

6600 Vejen

Auditoriet


Hvornår

Torsdag d. 31. oktober 2019

Kl. 09:30 - 17:45


Pris

Deltager, ikke medlem af IDA

0 kr.

Ledig

0 kr.

Medlem

0 kr.

Seniormedlem

0 kr.

Studiemedlem

0 kr.

Tilmeldingsfrist

Mandag d. 28. oktober 2019

Kl. 23:55


Antal pladser

90


Ledige pladser

71


Arrangementsnr.

331633


Arrangør

IDA Syd 

Program

09:30 - 10:00

Registrering samt kaffe og brød

10:00 - 10:15

Velkomst

v. Formand for IDA Syd/ Lasse Klarlund Jensen

10:15 - 11:00

Titel følger senere

v. Henrik Føhns/ IDA

11:00 - 11:45

Robotter - Fra udvikling til implementering

v./ Jacob Kirkegaard Jensen og René Yde Jensen,
Product Development Managers, Extruded Solutions, Hydro Solution Tønder

11:45 -12:30

Robotteknologi i praksis

v. Lars Mathiesen/ Videnscenter for Automation og Robotteknologi

12:30 - 13:15

Frokost i kantinen - Buffet

13:15 - 14:00

Titel følger senere

v. Henrik Scharfe/ Autonomous

14:00 - 14:45

Automatisering af lagerprocesser i Solar

v. Lars Goth/ Solar Norge

14:45 - 15:30

Kunstig intelligens i autonome robotter

v. Elias Sørensen/ Mobile Industrial Robots A/S

15:30 - 16:00

Kaffe og networking

16:00 -16:45

Titel følger senere

v. Flemming Bunde/ Bila A/S

16:45 - 17:30

Rejsen fra robotter på Lindø til verdensmestre i industriel robotteknologi

v. Kasper Hallenborg/ SDU Odense

17:30

Afslutning

v. Poul Erik Verner/ IDA Syd

 

Hvem er talerne og hvad skal de tale om?

Elias Sørensen
AI Team Lead, Mobile Industrial Robots A/S
Autonome mobile robotter (AMR) arbejder kollaborativt med mennesker for at skabe et højeffektivt arbejdsmiljø, ved at automatisere transportering af materialer. Mens robotter bruger sensorer og algoritmer til at navigere sikkert, er de ikke i stand til at bruge disse sensorer til at tage komplekse beslutninger.

Næste skridt i evolutionen af AMRs er tilføjelsen af kunstig intelligens (AI) for at give endnu flere muligheder til mobile robotter. AI vil gøre disse robotter endnu mere effektive, øge antallet af opgaver, som robotterne kan varetage, og reducere behovet for at lave ændringer til arbejdsmiljøet for at imødekomme robotterne.

 

Lars Mathisen
Videnscenterchef, Videnscenter for Automation og Robotteknologi
Hvordan arbejder undervisere, elever og virksomheder i samspil om at løfte robotteknologien ind i produktionen? Hvordan implementeres teknologien i undervisningen? Hvordan etableres samarbejdet mellem ingeniørhøjskoler, universiteter, erhvervsakademier og erhvervsskoler? 

 

Jacob Kirkegaard Jensen og René Yde Jensen
Product Development Managers, Extruded Solutions, Hydro Solution Tønder
Robotter og automatisering vinder i stigende grad indpas hos både de større og mindre produktionsvirksomheder i Danmark. Det er også tilfældet for Hydro Extrusion Denmark A/S i Tønder. Det er der mange årsager til. To af dem har b.la været pris samt den udvikling, som robotindustrien har været igennem i de seneste år. Konkurrencen fra Asien har været præget af at priserne er stigende, og kvaliteten stagnerende.

Da den lavtlønnede ufaglært arbejdskraft er en begrænset ressource i Nordeuropa og specielt i Tønder, så har det været oplagt at fokusere på metoder for automatisering og effektivisering, som kunne afhjælpe denne udfordring. Inspirationen til at automatisere kommer ikke kun ud fra et konkret behov, men også fra vores kunder såsom Universial Robots og Robots at Work, hvor et team af udviklingsteknikkere hos Hydro Extrusion Denmark, har været med til at skabe og udvikle fremtidens kollegaer. 

 

Lars Goth
Senior Vice President, SCM Operations, Solar A/S
Solar’s rejse i automatisering af lagerprocesser, samt rationalet for fastlæggelse af strategi og udvælgelse af fremadrettede teknologier på et område, hvor udviklingen inden for AI og robotteknologi, sker med meget høj hastighed.

 

Kapser Hallenberg
Institutleder, Syddansk Universitet, Mærsk Instituttet
Mærsk Instituttet på Syddansk Universitet har siden midten af 80’er stået i spidsen for udviklingen af robotteknologi, ikke mindst til industrien. Virksomheder som Universal Robots og Mobile Industrial Robots (MIR) er gode eksempler på virksomheder, som er vokset fra prototyper skabt i instituttets labs. Institutleder Kasper Hallenborg giver et indblik i den robotklynge, som er skabt omkring Odense og eksempler på konkrete forskningsprojekter hvor der samarbejdes med industrien, samt hvad fremtiden bringer og hvordan SDU trak sejren hjem fra det uofficielle verdensmesterskab i robotteknologi.