Emneside

Selvstændige

Der er mange udfordringer og praktiske spørgsmål som selvstændig erhvervsdrivende - både inden beslutningen om at starte for sig selv bliver taget og senere, når du har taget springet og er i gang med at bygge din virksomhed op.

IDA tilbyder rådgivning, arrangementer og viden til dig, som er i færd med at skabe dit eget job og virksomhed. 
 

Sikkerhed som selvstændig

 • Regnskab og bogføring med SALDI

  IDA har indgået en aftale med firmaet Danosoft om anvendelse af regnskabsprogrammet SALDI for IDAs medlemmer. Programmet er webbaseret, det vil sige, at du ikke skal installere noget på din computer.

  For at oprette dig som bruger, skal du være logget på ida.dk som medlem. Herefter kan du klikke på "Oprettelsesformular".

  Hvis du vil vide, hvad SALDI kan, finder du informationer på SALDIs hjemmeside. Her finder du også kontaktinfo til supporten og link til brugerforum.

 • Medlemskab af a-kasse som selvstændig

  Når du er eller bliver selvstændig, behøver du ikke at skifte a-kasse. Du kan med fordel blive i Akademikernes A-kasse, uanset om du bliver selvstændig.

  Hvis du allerede er medlem af Akademikernes A-kasse og skifter fra lønmodtager til selvstændig, bør du kontakte a-kassen og blive registreret som selvstændig. Så kan Akademikernes A-kasse yde dig en mere målrettet service og rådgivning.

  Hvis du ønsker medlemskab af Akademikernes A-kasse, kan du kontakte dem på telefon 33 95 03 95 eller via Akademikernes A-kasses hjemmeside. Her kan du også læse mere om a-kasseregler og dagpenge for selvstændige og om Akademikernes A-kasses medlemsservice.