Video: Sådan får du virtuelle møder til at blive en succes

I denne korte video giver Marisa Matarese nogle konkrete ideer til, hvorledes du får engageret deltagerne og skabt interaktion i det virtuelle møde fra starten. Få også en kort guide til, hvordan du laver whiteboards, breakout rooms og polls.

Mange har sikkert deltaget i lange virtuelle møder, hvor få personer siger det meste og mange lytter med et halvt øre, mens de laver andre ting ved siden af. For en mødeleder kan det synes udfordrende at få alle til at deltage aktivt i mødet, når det foregår virtuelt.

Marisa Matarese giver nogle konkrete ideer til, hvorledes man får engageret deltagerne og skabt interaktion i det virtuelle møde fra starten.

 

Tema: Ansat i en international virksomhed

Arbejder du i en international virksomhed? Det kan være udfordrende at samarbejde på tværs af kulturer, sprog og større afstande. 

Find gode råd til til din ansættelse i en international virksomhed.

 

Derudover viser hun, hvordan du ved hjælp af simple applikationer i Microsoft Teams kan simulere nogle af de aktiviteter, vi laver i fysiske møder for at få alles input.

Vi kigger på, hvordan du nemt kan brainstorme, diskutere i mindre grupper og stemme i virtuelle møder.

Guide til at lave whiteboards, polls og breakout rooms i Skype & zoom

I videoen har vi vist, hvorledes man kan lave gode virtuelle møder via Microsoft Teams. Hvis du derimod bruger Zoom eller Skype for Business kommer her en kort guide i, hvorledes du bruger whiteboard, afstemninger og laver breakout rooms.

Skype for Business

 • Whiteboard og afstemninger/polls
  • Når du trykker på 'Del skærm-ikonet' i Skype, kommer der en menu frem, hvor du kan vælge ’Mere’. Herunder er der whiteboard- og afstemnings-funktioner, samt en Q&A. 
 • Breakout rooms
 • I Skype kan man oprette break-out rooms som Skypemøder i Outlook. De vil så komme frem under kalenderen og man kan hoppe fra det ene møde til den andet. 
 • Man kan også oprette møder ad hoc via Meet now (vælg denne funktion i din Skype-menu) og herefter invitere deltagere manuelt.

Zoom

 • Whiteboard
  • Når du er inde i Zoom-mødet, kan du klikke på 'Share screen-ikonet'. Her får du mulighed for at vælge at dele et whiteboard.
 • Breakout rooms
  • For at kunne lave breakout rooms i zoom, skal du først aktivere muligheden ’Meetings’ under dine personlige indstillinger. 

Se evt. denne video på YouTube, hvis du har brug for hjælp til at aktivere Meetings:

Derefter vil du i menuen kunne se ikonet for breakout rooms i dit møde. Du har nu mulighed for at lave break-out rooms og invitere deltagere ind i ’mødelokalerne’.

Polls

Det samme gælder for polls. Du skal ind under indstillinger for at aktivere funktionen.

Se evt. denne video

Når du har aktiveret dine indstillinger, kan du se ikonet for polls på din menu, og herfra kan du nemt lave en afstemning.

Bemærk: denne feature er ikke mulig med gratis-versionen af zoom. Som alternativ kan man bruge SLIDO eller Kahoot! som er selvstændige applikationer. Når man har lavet sin afstemning i SLIDO eller Kahoot! kan man dele linket med deltagerne.

Om Marisa Matarese

Marisa Matarese er konsulent med speciale i kulturel intelligens og forandringsleder. Hun har mere end 15 års erfaring med at rådgive og træne virksomheder i at arbejde effektivt på tværs af kulturer – og på distancen.

Check-liste til det gode virtuelle møde

Marisa Materese giver dig en check-liste, som du kan bruge til at få opnå et vellykket virtuelt møde.

Se check-listen til virtuelle møder her.