Nu ser Henrik kollegaerne i Indien og USA hver dag

Henrik Andersen har optimeret sin kommunikation efter et kursus i distanceledelse. Det betyder færre misforståelser og et hurtigere samarbejde.

Henrik Andersen er Software Engineer Manager i Agilent og leder ét team i USA og ét i Indien.

Selvom Henrik Andersens arbejdsplads ligger i Glostrup, ser han hver dag sine kollegaer i USA og Indien.
Det indiske team er med på det daglige Scrum-møde over Skype. Og på kontoret hænger der portrætbilleder af kollegaerne fra øst og vest. Begge dele er med til knytte tættere bånd på tværs af tidszoner.

”Det er først og fremmest på det personlige plan, at det gør en forskel. Vi får sat ansigt på folk”, forklarer Henrik Andersen, der besluttede sig for at skabe stærkere relationer efter at have været på IDAs kursus i distanceledelse.

Henrik havde allerede erfaring

Henrik Andersen havde allerede flere års erfaring med distanceledelse, inden han deltog på kurset.

Han har arbejdet otte år i virksomheden Agilent, der producerer teknologi til kræftdiagnostik. De sidste to år som software engineer manager og inden da som technical lead - i begge stillinger med ansvaret for at lede en gruppe it-udviklere i Californien og et testteam i Indien.

Derfor havde han også en lille tvivl om, hvor meget nyt han ville lære på et kursus i distanceledelse.
Men efterfølgende er konklusionen, at han har fået optimeret de redskaber, han i forvejen havde inden for ledelse over distancen.

Lær at lede over distancen

Distanceledelse gør din ledelsesopgave ekstra kompleks.

På IDAs kursus lærer du at lede på tværs af tid, sted og kultur.

  • Rating: 8,1
  • Varighed: 2 dage
  • Sted: København og Aarhus
  • Pris: 9.500 ekskl. moms.

Se de næste afholdelser

”Jeg er blevet mere bevidst om min måde at kommunikere på over distancen. Der kan gå flere nuancer tabt over en telefonsamtale eller en mail, så det er vigtigt at være meget præcis i sin måde at kommunikere på”, forklarer han.

Henrik Andersen,
Software Engineer Manager i Agilent

Samarbejdet er blevet bedre

De ændringer, Henrik Andersen har indført med dagligt at se kollegaerne i udlandet, betyder også, at samarbejdet glider nemmere.

”Vi kan gøre flere ting hurtigere, fordi vi har en bedre kontakt, og vi får hurtigere afklaret uklarheder, fordi vi har daglige Scrum-møder”, fortæller han og fortsætter:

”Det er primært nyttigt, hvis vi har nogle testopgaver, der skal løses hurtigt. Tidligere skulle vi måske vente en dag, men nu kan vi få gjort det med det samme”.

Henrik Andersen vil anbefale kurset i distanceledelse til andre, der gerne vil styrke samarbejdet på tværs af landegrænser.
For deltagere, som allerede har et par års erfaring med distanceledelse, vil kurset måske ikke byde på nye revolutionerende værktøjer. Men det at kunne optimere sin distanceledelse i det små, giver et stort afkast over tid, afslutter han.