Ny leder: Jeg har fået indblik i, hvem jeg er som person

Nikolaj brugte kurset Ny leder til at finde sine styrker og svagheder. Det har givet ham en større sikkerhed i rollen som leder.

Kurser

Nikolaj Bjerglund Uldum, Sektionschef i Patent og Varemærkestyrelsen.

Over tre intense dage på kurset Ny leder fik Nikolaj Bjerglund Uldum afprøvet sig selv i forskellige ledelsessituationer. På den måde fik han åbnet øjnene for, hvor han skal bruge sine kræfter for at blive en dygtigere leder.

”Jeg fik virkelig et godt indblik i, hvem jeg er som person. Vores underviser var rigtig god til at spotte vores personlige træk og sætte fokus på dem på en sjov måde”, fortæller Nikolaj Bjerglund Uldum, der er uddannet elektroingeniør.

En stor del af Ny leder-kurset består af casetræning, hvor deltagerne øver forskellige situationer som at gennemføre en MUS-samtale, en fyring eller at skulle forklare medarbejderne, at arbejdspladsen flytter adresse.

Nikolaj var på forhånd skeptisk over for disse øvelser, men de endte med at overraske ham positivt.

”Det lød lidt fluffy og hippieagtigt. Jeg var også i tvivl om, hvad jeg kunne få ud af det, når det var en opstillet situation. Men det var rigtig godt. Deltagerne var dygtige til at leve sig ind i rollerne, og bagefter gav vi hinanden feedback på, hvad der var hensigtsmæssigt og mindre hensigtsmæssigt, forklarer han.

Vil du have succes som leder?

Så meld dig til kurset Ny Leder, og bliv trænet i de ledelsesudfordringer, der følger med i din nye rolle - og styrk på den måde dine forudsætninger for at skabe resultater.

  • Rating: 9,3 ud af 10
  • Varighed: 3 dage
  • Sted: København eller Århus
  • Pris: 12.500 kr. ekskl. moms

Læs mere om kurset Ny Leder

Mine tidligere kollegaer reagerer positivt, når jeg skal præsentere noget, og jeg har indtryk af, at de ser mig i lederrollen. Det tror jeg skyldes de værktøjer, jeg har fået på kurset.

Nikolaj Bjerglund Uldum,
Sektionschef i Patent og Varemærkestyrelsen

Bedre kropssprog og kommunikation

Under casetræningen blev Nikolaj opmærksom på, at han selv bør arbejde med sit kropssprog og sin kommunikation.

”Førhen vævede jeg meget, når jeg talte, og jeg havde en tendens til at afbryde mig selv. Det er jeg blevet opmærksom på at undgå. Så hvis jeg har et vigtigt budskab, sørger jeg for at gennemgå det på forhånd”, forklarer han og fortsætter:

”Det er ikke sådan, at jeg decideret står og taler foran et spejl, men jeg prøver at formulere mit budskab, så jeg ikke skal gøre det on the fly”

Det nye fokus på kommunikation og kropssprog har givet ham en større sikkerhed i rollen som sektionsleder i Patent- og Varemærkestyrelsen, hvor han førhen arbejdede som examinator.

Sammensætningen er en styrke

Ny leder-kurset var Nikolaj, der er sidst i tyverne, én af de yngste deltagere. Men generelt var der en stor spredning i, hvilken baggrund deltagerne havde.

”Det eneste vi havde til fælles var, at vi er ingeniører, og at vi ikke har synderligt meget erfaring med ledelse. Det tror jeg er en kæmpe styrke, fordi det gjorde, at alle havde forskellige erfaringer og synspunkter, afslutter Nikolaj.

Han mener, at kurset er en god måde at bevæge sig ind på ledelsesvejen eller at få afklaret, om det er den rette karriere for én.