13.11.2018
4 min læsetid

Sandheden om, hvordan du ændrer dine medarbejderes adfærd

Hvad gør du, når du vil have dine medarbejdere til at agere på en bestemt måde? Og på en måde, som effektiviserer processer og gavner virksomheden?

IDA Learning

afIDA Learning

Det er sandsynligt, at du gør det, som en masse andre gør – du kommunikerer dit ønske til dine medarbejdere. For hvorfor ikke bare fortælle dem det?

Men så kender du måske også til at gentage dig selv. Og nu nærmer vi os problematikken. Hvis kommunikation altid var svaret på en problemstilling, ville der nok ikke være nogen, der alligevel smed skrald på gaden, gik over for rødt eller brudte andre regler, ’som jo er blevet sagt tusinde vis af gange … så hvor svært kan det egentlig være?’.

Men selvom det er oplagt, er det ikke altid kommunikation, der er værktøjet til, at dine medarbejdere følger dine og virksomhedens anvisninger. Det er af den simple årsag, at du skal forholde dig til dine medarbejderes adfærd.

Så det er sjældent i ond tro, at dine medarbejdere glemmer at tidsregistrere, bruger et af jeres systemer forkert eller sætter deres utallige kaffekopper her, der og alle vegne – også selvom du har talt med dem om det. Der er faktisk en helt særlig grund.

Kun 10 % af hjernen agerer bevidst

Menneskers hjerner er 90 % styret af ubevidste handlinger og kun 10 % styret af refleksion og bevidste handlinger. Det vil sige, at vi som mennesker det meste af tiden er i en autopilot-tilstand.

Derfor kæmper du imod de bedste odds, når du taler til de 10 % af hjernen via rationale og refleksion. Du har langt større chance for at lykkes med dit budskab, hvis du forholder dig til de 90 % og får gjort dine ønsker til automatiske handlinger.

Du skal derfor som leder sørge for at skabe nogle rammer, dine medarbejdere naturligt retter sig efter - at gøre de rette valg til de lette valg. Det handler nemlig om helt praktisk at inddrage små justeringer og guides, der kan fungere som en hjælpende hånd for dine medarbejdere.

Så hvis ”Nudging” popper op i dit hoved, er du på helt rette vej – for der er tale om regulering af adfærd.

Og en af de vigtigste pointer i den her forbindelse er: Det handler ikke om, om mennesker fejler, det handler om, hvor og hvornår de gør det. Derfor er spørgsmålet til dig selv og din virksomhed: Hvordan kan vi skabe løsninger, der på forhånd sørger for at hjælpe vores medarbejdere i den rigtige retning?

Derfor har din virksomhed brug for adfærdsdesign

Adfærdsdesign er en metode til at risikostyre og tænke forud for de adfærdsmæssige problemstillinger, der vil dukke op. Ved at bruge adfærdsdesign:

  • Skaber du en højere succesrate
  • Slipper du for at gentage pointer, som ikke fører nogle vegne
  • Får du et sæt medarbejdere, der af sig selv følger organisationens målsætninger

Tænk på det sådan her: Det er vigtigt, at du som leder tænker i andre baner end interne opfølgningsmail, slides med huskeråd og et whiteboard fyldt med post-its … I hvert fald hvis du vil optimere arbejdsgangen i din virksomhed og lede effektivt.

Bonus: Du får et konkret løsningsforslag med hjem, der er tilpasset din virksomhed, og som tager afsæt i en problemstilling, du selv har valgt inden kurset.

Læs mere om IDAs kursus i effektiv ledelse med adfærdsdesign

Adfærdsdesign

Vil du lære at rykke på andres adfærd? Så skal du deltage på vores kursus i adfærdsdesign, som tager udgangspunkt i din specifikke udfordring fra din virksomhed.

Med adfærdsdesign kan du forbedre din virksomheds arbejdsmiljø, effektivisere jeres arbejdsgange og skabe en højere succesrate.

Læs mere om kurset: Effektiv ledelse med adfærdsdesign

Tilmeld dig Boardroom

Boardroom giver dig de vigtigste tendenser inden for ledelse og teknologi i et overskueligt nyhedsbrev hver 14. dag.
  • Aktuelle artikler
  • Ledelse i fokus
  • Teknologisk perspektiv
Tilmeld dig nyhedsbrevLæs seneste nyhedsbrev