23.10.2019
3 min læsetid

Adfærdsdesign bidrager til løsninger for virksomheder verden over

Med mere end 15 års erfaring udvikler Sille Krukow resultatskabende løsninger til at ændre adfærd for kunder verden over. Her får du et indblik i hendes baggrund og motivation for at arbejde med adfærdsdesign.

IDA Learning

af IDA Learning

Sille Krukow udvikler dagligt såkaldte nudges for virksomheder verden over - med formålet om at ændre adfærd mod en bedre retning. Derudover underviser Sille Krukow lige nu på IDAs kursus Effektiv ledelse med adfærdsdesign.

Måske kender du hende fra DR’s tv-programmer SpareXperimentet og Vanens magt? Sille Krukow er nemlig aktuel i utallige sammenhænge – lige fra tv til podcast, som talsmand for Heineken og gæste-lektor på internationale universiteter.

Med en Master i Visuelt kommunikationsdesign og mere end 15 års erfaring med udvikling af adfærdsændrende løsninger har Sille Krukow kunder i mange dele af verden.

DSB, Heineken, Velux, Salling Group, Aarhus Universitetshospital, EcoGrid, Inditex … Listen fortsætter, og den er lang.

Sille Krukow har skabt løsninger for store som små og vedrørende alt lige fra bæredygtighed til sikkerhed, arbejdsmiljø og social ansvarlighed.

Løsningerne udvikler hun fast i sin egen virksomhed, Krukow Behavior Design, som hun stiftede for fire og et halvt år siden. Her består arbejdet først og fremmest i at analysere omgivelser og finde frem til de barrierer, der forhindrer mennesker i at tage de mest hensigtsmæssige valg.

I sit arbejde med adfærdsdesign møder Sille Krukow organisationer og ledere, der er frustrerede. De gør nemlig en masse for at skabe en bedre adfærd i deres organisation, men det fører ikke til noget.

Sille Krukows erfaring siger hende, at når ledere skal i gang med en transformation, er der ofte en formodning om, at der skal sættes en hel masse i gang. Der skal mere viden til, og medarbejderne skal motiveres bedre for at nå mere effektivt i mål. Men det er faktisk ikke nødvendigt, forklarer Sille Krukow.

Det handler om at lære, hvordan de rette valg bliver gjort til de lette valg. Det er her løsningerne kommer ind i billedet. De små nudges, Sille Krukow udvikler, gør, at mennesker uden at tænke over det retter sig efter de omgivelser, de er i. Det skyldes, at løsningerne henvender sig til den autopilot-tilstand, alle menneskehjerner er 90% styret af.

I virksomheder vil det ofte være til fordel for både virksomhedens strategi og medarbejdernes arbejdsgang, at omgivelserne og adfærden ændres. Og hvis ledere lærer at re-designe deres medarbejderes omgivelser, vil de ifølge Sille Krukow se øjeblikkelig effekt.

”Det der optager mig er at få så mange som muligt i hele verden til at arbejde på den her måde. Min mission er at gøre folk i stand til selv at kunne se og udvikle de gode løsninger, så de kan skrive dem ind i deres egne kontekster. De skal have nogle metoder til at få øje på commen sense-løsninger, som mangler. Der mangler ikke information, der mangler de rigtige løsninger”.

Hvis du ikke fanger Sille Krukow, når hun speaker i blandt andet Australien, Mellemøsten og USA, får du på IDAs kursus Effektiv ledelse med adfærdsdesign muligheden for at få hendes resultatskabende løsninger sat i relief til din virksomhed og jeres konkrete udfordringer.

Vil du også have Sille Krukows hjælp?

Lær at skabe de rette rammer for dine medarbejdere, så I effektiviserer jeres arbejdsgange, forbedrer din virksomheds arbejdsmiljø og skaber en højere succesrate.

Læs mere om IDAs kursus Effektiv ledelse med adfærdsdesign, hvor Sille Krukow er din underviser.