Ingeniøruddannelserne hitter hos de unge

Mange unge søger igen i år mod ingeniørstudierne via kvote 2 

Både diplomingeniør- og civilingeniøruddannelserne oplever en større søgning via kvote 2. Den udvikling glæder naturligvis formanden for IDA Thomas Damkjær Petersen.

”Det er en klar tilkendegivelse af, at mange har en interesse i at læse til ingeniør, hvilket er fantastisk. Nu må vi så afvente, hvordan den endelige søgning med både kvote 1 og kvote 2 ender og ikke mindst, hvordan optaget på ingeniøruddannelserne ser ud. Der er nemlig allerede i dag en stor efterspørgsel fra erhvervslivet på ingeniører, og en prognose fra den teknologiske alliance Engineer the future viser, at der allerede i 2025 vil mangle 9.300 ingeniører og 4.200 naturvidenskabeligt uddannede,” siger han.

Ud af de udvalgte uddannelser, som ministeriet fremlægger tal for, er det uddannelsen som civilingeniør, der har de største vækst i ansøgertallet. Her er antallet af ansøgere steget fra 1.208 i 2016 til 1.382 i år, hvilket svarer til 14%. 1.777 har søgt en diplomingeniøruddannelse, hvilket giver en flot stigning på 14 %. (Tallene for civilingeniøruddannelserne er korrigret 23. marts 2017 kl. 15.36, da det viste sig en fejl i ministeriets opgørelse. /jkr)

IDAs formand håber, at de unges interesse kan være med til at afhjælpe virksomhedernes efterspørgsel.

”Der er mangel på ingeniører og naturvidenskabeligt uddannede i mange lande omkring os, og virksomhederne er allerede i tæt kapløb med eksempelvis Storbritannien, Tyskland og Holland om rekruttering af udenlandske ingeniører. Derfor håber jeg da også, at den samlede søgning stiger, og at langt de fleste af dem der søger, får lov til at læse til ingeniør,” siger Thomas Damkjær Petersen.