Tekniske og naturvidenskabelige uddannelser tiltaler de unge

Mens langt de fleste videregående uddannelser i år har fået en lavere søgning, oplever de tekniske og naturvidenskabelige uddannelser en øget interesse fra de unge. 

På trods af et generelt lavere antal ansøgninger har de unge i stigende grad fået interesse for de tekniske og naturvidenskabelige uddannelser. Det viser en opgørelse over søgningen til de videregående uddannelser fra Uddannelses- og Forskningsministeriet.

Den udvikling vækker naturligvis glæde hos IDAs formand Thomas Damkjær Peteren.

”Når den samlede søgning er faldet, og både naturvidenskab og ingeniøruddannelserne fortsat kan notere en øget interesse, er det jo et stærkt signal. Det er også uddannelser, hvor erhvervslivet allerede nu har en enorm efterspørgsel,” siger han og henviser til en prognose fra Engineer the future, som dokumenterer, at dansk erhvervsliv vil mangle på 13.500 ingeniører og scient.er i 2025.

Thomas Damkjær Petersen understreger dog, at ansøgertallene alene ikke løser udfordringen.  

”Man skal altid være forsigtig med at konkludere på ansøgningstallet alene. Det er i sidste ende det endelige optag på de videregående uddannelser, der har indflydelse på, om erhvervslivets efterspørgsel på ingeniører og naturvidenskabelig uddannede bliver løst,” siger han

De uddannelser, der trods det overordnede fald i ansøgere, alligevel har fået flere ansøgninger:

1. Medicin: 3.797 ansøgere er en stigning på 9 %

2. Bygningskonstruktør: 1.391 ansøgere er en stigning på 7 %

3. Civilingeniør: 3.336 ansøgere er en stigning på 4 %

4. Datamatiker: 1.333 ansøgere er en stigning på 3 %

5. Diplomingeniør: 3.731 ansøgere er en stigning på 1 %.